10 Jul 2012

Ingin Jadi Stalker?



Siapa suka stalk..sila angkat tangan. Aip kenapa tak angkat tangan tu?

Dengan kehadiran Facebook,Twitter dan blog memudahkan untuk kita stalk sesiapa sahaja. Baca status orang senyap-senyap tu dikira stalk la juga kan.

Bagi pasangan yang bercinta dan juga yang telah berumahtagga, puteri yakin mereka antara insan-insan yang sememangnya rajin stalk pasangan sendiri.

Tipu kalau puteri katakan bahawa puteri tak pernah stalk orang yang puteri sayang.

Niat kita stalk selalunya untuk mengetahui perasaan pasangan malah juga untuk mengetahui aktivitinya ketika itu.

Dari cara luahan status kita dapat tahu sama ada pasangan kita itu sedang berduka atau bergembira. Malah mungkin ketika itu dia sedang main game dan tak ingin diganggu.

Adakalanya bila kita baca status pasangan kita, kita akan tersenyum sendirian, terutamanya bila status yang dipostkannya itu didedikasikan buat kita.

Namun seperti benda lain yang ada pro dan con, begitu juga dengan sesi menstalk pasangan. Sometimes  boleh timbul rasa cemburu bila melihat pasangan sedang tweet atau membalas komen yang kelihatan agak berbeza dengan seseorang.

Mungkin di kaca mata pasangan, mereka melayan hanya sebagai kawan biasa. Tapi di mata insan yang membaca komen itu, mungkin nampak ada perbezaan.

Jadi kepada korang yang suka stalk...sila kebalkan hati agar tidak dilukai.




p/s tiba-tiba hujan pula di sini..lupa nak sediakan payung awal-awal


13 ulasan:

caliph shuriken berkata...

pnah stalk? jgn amalkan hobi tu, huh...

kaishin berkata...

lain kali sediakan payung sebelum hujan tau :P

aisya berkata...

cakap pasal cemburu sebab stalk twitter ni pening pulak secara tiba2 sis.. haha

Bulan Syurga Firdausi berkata...

mmm penah jgk dulu heeee

azie namico berkata...

hahaha...mcm pernah ! x salah kan...kekeke

Ayie Abas berkata...

....ayie amat jarang2 sekali baca wall fb atau twitter org lain...tapi tipu laa kalau x pernah kan?..hehe

a'ah..kita kena sangka baik pd org yg kita syg....kan...

puteri kasih berkata...

@Caliph : pernah..hehe. awk pun pernah eh? :P

puteri kasih berkata...

@Kaishin : pinjam payung :P

puteri kasih berkata...

aisya : nape pening tu?

puteri kasih berkata...

@Bulan syurga fridausi : memang susah nak elak kan :)

puteri kasih berkata...

@Azie : rasanya memang tak salah kot..hehe

puteri kasih berkata...

@Ayie : memang tak boleh nak elak akibat perasaan ingin nak tau..hehe

aisya berkata...

haha.. panjang ceritanya... kalah harry potter..