26 Jun 2012

Terernya Nenek Ku



Petang semalam, lepas pulang dari hospital, puteri singgah kat rumah nenek. Dulu, setiap hari puteri akan singgah lama-lama kat rumah nenek, tolong nenek wat kerja rumah sebab dia dah tak larat. Tapi sejak papa masuk hospital, dah jarang dapat singgah lama-lama kat rumah nenek namun setiap hari memang wajib singgah tau, walaupun sekejap. Kalau tak, merajuk la nenek puteri nanti sebab rindukan cucu kesayangan dia..hikkk

Jadi semasa singgah rumah nenek petang semalam, puteri tolong nenek siram pokok bunga dan bersihkan laman. Lepas tu puteri duduk bersantai la kat ruang tamu. Masa tu nenek sedang sembang ngan mama.

Puteri ni takleh duduk camtu je tanpa buat apa-apa, mesti mula rasa ngantok. Memandangkan dah petang, tak elok tidur kan, jadi puteri pun godek la si Baby Ace untuk main game. Game lumba motor 3D.

Sedang syok main tu, nenek lak tanya tengah buat ape belek-belek tepon tu. Puteri cakap tengah layan game motor. Nenek nak main tak? (sambil terus tunjukkan cara nak main game motor tu kat nenek)

Baby Ace bertukar tangan, nenek pun mula main game motor 3D tu. Terkejut puteri, tak sangka nenek puteri yang dah berusia 83 tahun itu terer bermain game. Siap nenek cakap motor tu slow sangat, nenek  suh ajar cara nak lajukan.

Cayalah Nenek. Siapa cakap nenek berusia 83 tahun itu tak reti nak main game..hikk

p/s nenek puteri tak pernah guna spek mata seumur hidupnya. Matanya langsung takde problem. Hebat kan.

18 ulasan:

kaishin berkata...

wah terernya nenek :D erm camne nenek jaga mata eh, dah 83 masih tak perlukan kacamata..tolong tanya kan boleh? :D

caliph shuriken berkata...

awk x tau nenek awk tu dulu rider kn ;p

thomas berkata...

Org lamo,semua pun boleh main.

azie namico berkata...

Kekeke...memang terer , tapi bab x pakai kaca mata tu , aishh !nie yg jeles nie..

Ayu Iman berkata...

hihi..baguslaa nenek puteri =)

JungRara berkata...

cayalah nenek.lepas ni, kena lah belikan nenek baby ace..hihi

haNem berkata...

wah..hebat kot nenek die :)

Ayie Abas berkata...

dahsyat nya nenek puteri tu....

ayie rasa..ayie pun kalah kalau main game race tu dgn nenek puteri...hehe3 ^__~

mama annezz berkata...

hebat nenek princess.. best kan ada nenek..

puteri kasih berkata...

@Kaishin : time nenek muda-muda takde gajet-gajet yang merosakkan mata seperti sekarang ni...hikkk

puteri kasih berkata...

@Caliph : mungkin nenek ketua kamen kot...erkk :P

puteri kasih berkata...

@Thomas : org lamo memang terer kan bro :)

puteri kasih berkata...

@Azie : yang lawaknya anak-anak, cucu dan cicit nenek kebanyakkan pakai cermin mata..hehehe

puteri kasih berkata...

@Ayu : terima kasih :)

puteri kasih berkata...

@Jungrara : habislah kalau nenek ada baby ace..siang malam duk main game je...hehehe

puteri kasih berkata...

hanem : nenek memang hebat :)

puteri kasih berkata...

@Ayie : nak ke try race ngan nenek :P

puteri kasih berkata...

@Mama : memang best mama...sayang nenek :)