22 Jun 2012

Cahaya Cinta



Hari ini nak wat entri short and sweet je sebab nak tumpukan pada manuskrip. Memandangkan puteri tengah layan lagu-lagu datuk Siti, jadi puteri pilih lagu ini untuk share dengan korang.

Lagu ini Datuk Siti ciptakan khas untuk Datuk K masa majlis perkahwinan diorang satu tika dulu kan. Sangat sweet. Sayangnya puteri tak reti nak cipta lagu... jadi terpaksalah pinjam lagu orang untuk buat entri..hukkk


Dia telah menentukannya

Kita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra cahaya cinta

Pintu hatiku telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran diberi
Kasih takkan terhenti
Ini bahagia yang ku cari

Sayangi daku
Peluklah daku
Janji dengan ku
Semai cinta nan satu

Tuhan menguji
Takkan berhenti
Hanya ku pinta
Sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga

Lirik lagu ini pasti mengambarkan perasaan setiap orang yang bercinta. Mengharapkan perhubungan itu berkekalan ke akhir hayat walaupun diuji.






8 ulasan:

caliph shuriken berkata...

sy pun x reti cipta lagu, huh...

kaishin berkata...

best juga lagu ni rupanya..hehe :P

MamiTasneem berkata...

bila lagu ini dihayati....rupanya best juga lagu ni... :)

Ayie Abas berkata...

lagu ni memang sgt popular pd masa tu...pertama kali datuk siti nyanyi dlm majlis resipsi pernikahannya dgn datuk K...ayie ingat lagi... :D

puteri kasih berkata...

@Caliph : samalah kita eh :)

puteri kasih berkata...

@Kaishin : dah jatuh hati ngan lagu ni eh :P

puteri kasih berkata...

@Mami : liriknya memang best kan :)

puteri kasih berkata...

@Ayie : ha ah tulah kali pertama datuk siti menyanyikannya :)