30 Nov 2012

Berhenti Berblog?



Patah hatiku...
membawa derita...
merajuk diri..
merajuk diri dengan blog sendiri... *meroyan*

Pagi tadi buka blog puterikasih dot com, terus bulat biji mata jadinya. HAH!!! Oh my oh my...apa sudah jadi dengan blog eden..tetiba kosong, yang terpapar hanya THIS ACCOUNT HAS BEEN SUSPENDED.

Antara persoalan yang menghiasi minda ketika itu

1) Blog kena hack ke? Eh tak mungkin sebab kalau kena hack..rupanya tak macam ni
2) Ada entri yang mengganggu sensitiviti ke? Tak mungkin juga sebab semua entri puteri dah ditapis sebelum pulish.
3) Tak bayar hosting ke? Tak juga sebab hosting expire bulan MEI 2013.
4) Bandwidth terlebih ke? Pun tidak rasanya, sebab trafik dan usage blog tak tinggi mana pun.

So WHY? WHY? WHYYYYYYY???

Terus contact NETKL.

Lepas sejam dapat respon. Tak dapek diorang nak tolong. Sebab kena cari tuan punya hosting. Almaklumlah hosting tumpang je tapi tetap berbayar.

Terus PM sifu puteri. Alkisahnya hosting yang bermasalah. Jadi terpaksolah eden ni bersabo, sehingga semuanya pulih.

WHEN? WHEN? WHENNNNN?????

Buat masa ini takde jawapan yang pasti. Mungkin esok, mungkin lusa, mungkin bulan depan...eden tak tau.

Tapi takpe, walaupun pagi tadi hati ini agak kuciwa juga sehingga ke tahap, den tak nak berblog dah. FRUST OK, tak dapat nak masuk blog sendiri seolah dihalau dari rumah sendiri *merepek*

Semangat kuciwa itu hanya sementara. Tak sampai setengah hari pun, rasanya baru dua tiga jam, jari jemari runcing ini, telah gatai untuk menaip semula.

Mujur ada dua blog, leh juga meneruskan operasi merepek dan meraban.

Thank you kepada adik CP kerana sudi membuat entri, ada juga yang rindu puteri ni eh. Thanks juga kepada anak murid yang sudi offer cikgu  jadi penulis jemputan di blog.

Kepada semua pembaca blog puterikasih dot com, puteri harap korang terus sudi membaca penulisan puteri kat sini.

Sehingga blog yang pertama kembali pulih, I will be here ^_^


p/s kesian semua pengomen tegar blog puterikasih dot com. tak dapat puteri nak buat entri istimewa. Sorry guys :(






15 ulasan:

Crack berkata...

ahhhhhh...tak sempat ah nak tengok pantun pagi tadik punya....lama kot dok karang tadik :P dahla tak ingat dah.

Misz Fazie berkata...

patotlah tak jumpe belog akak tadi. kesian akak.. hehe bawak bersabar kay.

aisya berkata...

kesian kakak cantik sy ni.. huhu.. harap2 la cepat kembali ke normal ye sis.. huhu..

Jos Revalution berkata...

hehe..nasib baek ada blog spear..hhmm..x dpt lah berteka teki mcm ni... :).. sabar je lah awak..

Ayie Abas berkata...

sekejap tadi ayie tgok blog yg pertama masih belum pulih...ermm

tapi x per semua pihak yg berkenaan telah dibagitau...nampaknya puterinam kena bersabar hingga semuanya kembali pulih....

sabo ya...:)

ayie rasa blog nih pun x ada bezanya dgn blog pertama tu... :)

azie namico berkata...

Aishhh !patut lah...azie dok masuk2 dok clik2 aiyaa...apa sudah jadi...rupa2 nya ini kisah nya...hehehe...x per janji ada blog nie...

huny madu berkata...

ohh patutla..harap blog puteri cepat sembuh

sohoque berkata...

parah jugak kalauvkena mcm ni yer. apa hosting puteri guna?

cweet pinky berkata...

hihihihi ~ ade name CP disitu :P

Cik Yaya berkata...

untungla ade blog lain..lau pape hal jd kat 1 blog lagi 1blog ade kan..hehe..yaya pon cam nk wat jgk..hee

thomas berkata...

Dah kena bayar pun boleh jadi macam ni,ingat blogger je boleh buat hal.

Aishah Jahirah berkata...

patutlah.....jenuh dok try msk tp xdpt masuk semalam..alhamdulillah da oke kan.:)

░♥si lampu neon♥░ berkata...

i pun pernah kena camni.. i lambat bayar my domain hahaha..i risau gila kot..

kalau kita lambat sikit dan orang lain bayar utnuk nama blog kita tu..then kita takkan dpt balik blog tu kan ??

aaaa

bahaya woo kalau lambat sikit

Acik Riotaro berkata...

nsb da blog laen..

tirahzairi berkata...

patot la tirah msk xdpt...suspended katanya...huhu