26 Mei 2012

Bila Terasa Nak Kreatif Di Dapur

Sejak pagi tadi, puteri sibuk di dapur. Macam-macam nak disiapkan sebab puteri dah jemput nenek, mak sedare dan pak sedare untuk makan malam di rumah puteri.

Antara menu yang puteri rancangkan, rendang ayam, pulut, popia goreng dan plan nak buat fruit salad.

Masa tengah potong buah-buahan untuk fruit salad, tiba-tiba tangan ni gatai nak ciptakan something.

Mula-mula duk tenung je buah-buah yang ada atas meja tu, cuba cari ilham. 

Lepas tu bila dalam minda dah terbayang something, hah apa lagi, tangan pun lajulah potong sana sini.

Dan akhirnya inilah hasilnya..








Cantik tak bakul tembikai ciptaan puteri ni?



7 ulasan:

Ayie Abas berkata...

wow....x berkedip mata ayie walau dah sepet nih....hehehe

memang cantik gubahan buah tembikai puteri tu.... :)

selalunya gubahan mcm tu ada di majlis kenduri kawin jer...

StuntWomanWho :) berkata...

cantik . kreatifnya :) bolehlah jadi pengubah makanan tuk kenduri mana2 nanti :P

caliph shuriken berkata...

mcm utk hantaran jaa ;p

puteri kasih berkata...

@Ayie : lepas tengok masih sepet ke :P

puteri kasih berkata...

@stuntwomanwho : setakat buat untuk diri sendiri tu leh la....bukannyer terer pun..hikk

puteri kasih berkata...

@caliph : untuk majlis perkahwinan saya in future :P

kaishin berkata...

kreatif dan cantik..like like :D