12 Mac 2012

Saya Suka Duduk

Puteri ada seekor kucing yang sentiasa suka duduk sambil bersandar. Dan setiap hari dia akan duduk sambil bersandar kat pintu depan rumah. Mak puteri selalu bising sebab susah nak keluar masuk rumah. Selalu dia kena tegur ngan mak dan ayah puteri tapi dia tak peduli pun, dia tetap nak bersandar kat pintu juga.

Bila orang datang rumah puteri, dah ramai yang terpijak kaki atau ekor dia, tapi kucing puteri ni macam tak kisah je. Pintu tu dah menjadi seumpama kerusi miliknya. Kalau ada sesiapa terpijak kaki atau ekor dia, dia akan cepat-cepat jilat, pastu dia akan tenung orang tu, seolah-olah dia nak cakap "Apa kes pijak-pijak aku ni..tak nampak ke apa?" hehehe.

Cuba tengok gambar dia kat bawah ni...comel tak?

16 ulasan:

M@W@R Q@SeH berkata...

hehehe relax je kucing ni ek...

puteri kasih berkata...

Mawar Qaseh : tulah dia memang suka duk relax camtu...hehe

azila abdullah berkata...

hehe comel je dye..best je dye lepak situ.

caliph shuriken berkata...

steady laa kucing, hikk...

Jos Revalution berkata...

hahah.. boleh masuk just for laugh ni... kucing ni dah boring agaknya asal nak rehat mesti baring..so duduk menjadi pilihan dia..huhuhu...

Anyyss Shuhaimi berkata...

comel la. kucing kat rumah pun camni.

puteri kasih berkata...

Azila Abdullah : hehehe...comel kan :)

puteri kasih berkata...

caliph : selesa kan dia duk situ..hehehe

puteri kasih berkata...

JR : hahaha..dia nak buat style tersendiri awak :)

puteri kasih berkata...

Anyyss : comel kan :)

Ayie Abas berkata...

kucen tu comel mcm tuannya jugak.. :P

puteri kasih berkata...

Ayie Abas : aip :P

aisya berkata...

ala comelnyeeeee.. geram! hehe

puteri kasih berkata...

aisya : dia cam bengang je ngan sis..tak suka sis ambil gmbr dia

TERBAIK.my berkata...

Comelnya kucing ni..
Relak je sandar kt pintu :D

puteri kasih berkata...

Terbaik.my : Ini cara dia duduk setiap hari..hehehe