13 Mac 2012

Best Main SEO?

Selamat pagi korang.

Sejak puteri ada dua blog ni, puteri try main SEO kat blog puterikasih.com. Mula-mula tu saje je nak test power SEO, almaklumlah lama dah puteri tak wat entri yang berunsurkan SEO. Dulu masa baru wat blog tu, pernah juga test beberapa kali.

Anyway balik kepada cerita semalam, puteri saje lah test power dengan 4 entri SEO untuk pertama kalinya dalam sejarah puteri berblog, dapat juga capai 4.5k. Sangat berbaloi rasanya

Jadi sekarang ni dah nekad la nak teruskan bermain SEO kat blog tu.

Dulu pernah juga JR suh main SEO, tapi masa tu puteri busy dengan e-novel jadi tak sempat nak fokus main SEO.

Dua perkara yang membuatkan kita puas main SEO:-

1) Melihat entri kita tersenarai kat first page
2) Melihat trafik yang sesak di blog

Anyway puteri masih newbie dalam permainan SEO, masih banyak yang perlu puteri belajar. Namun syukur sangat-sangat sebab biasanya bila main SEO, entri selalunya tersenarai kat first page.

12 ulasan:

aisya berkata...

SEO tu ape sis.. huhu

putera berkata...

nak jugak belajar pasal permain SEO nie,,,

puteri kasih berkata...

Aisya : SEO tu adalah search engine optimization. Ia berkaitan entri yang mempunyai keyword panas yang akan tersenarai di first page google rank

puteri kasih berkata...

putera : jom kita belajar :)

Azmi Khan berkata...

wah teringin nak main SEO tp tak reti.....

huhu.....

[sutera kasih] berkata...

sy pun tak reti sgt main SEO ni huhu

Ayie Abas berkata...

nak belajar dari puteri laa hal2 berkaitan SEO nih..boleh kn puteri? :D

puteri kasih berkata...

Azmi Khan : Sebenarnya mudah je main SEO ni cuma kena pandai main ngan keyword je :)

puteri kasih berkata...

sutera kasih : senang je nak main sebenarnya

puteri kasih berkata...

Ayie : Boleh je..puteri pun masih belajar lagi ni :)

caliph shuriken berkata...

owh, layan SEO skrg ek.. ada pro & contra main SEO ni, trafik maybe best tapi identiti blog seperti terhakis.. trust me ^^

*based on my exp...

puteri kasih berkata...

semalam dah ada someone gitau..bila dengar dia explain..rasanya nak benti je main SEO tu..hukhuk

dan bila dia ceritakan tu...rasa macam lebih banyak con je..hukhuk